HEALING


Om vi då ska prata Healing, så är det en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid exvis smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Här arbetar jag med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet - en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Den form av healing som jag använder mig har sitt ursprung från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet. Jag kallade den REIKI tidigare och det är den healing jag började med och namnet är på japanska och består av två ord: rei, som betyder "universell" och ki, som betyder "livsenergi" och motsvaras av chi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån, som sedan delas upp i "lägre" energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energi man arbetar med i Tai Chi.

Min healing arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem som vid exempelvis akupunktur och akupressur. Likheter finns även med terapier som Hypnos-/Energiterapi, som går ut på att under djupavslappning och terapeutiskt samtal, hitta de smärtsamma minnen som lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.

Healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe. Jag har själv utbildat mig till Reikimaster/Lärare men kommer inte i dagsläget att köra egna kurser i ämnet. Jag jobbar idag med helt ren healing och vill inte sätta något direkt namn på den utan kort och gott, energierna som är de bästa för dig går in och läker, stärker upp, där du har mest energiläckage.