MIN BERÄTTELSE

MIN BAKGRUND OCH MIN UTBILDNING


När jag passerade 40 för några år och då hände något. Dels hade jag under en tid åkt till Stockholm för att få behandling för mitt egna sex- och kärleksberoende, men jag kom också till insikt att jag ville ta upp en dröm jag haft sedan många år, vilket var att utbilda mig till terapeut och hjälpa andra att må bättre. Efter noga övervägande så bestämde jag mig. Att jag brinner för att hjälpa andra, är inte någon underdrift och är väl en av de orsaker som gjort att jag många gånger levt som en medberoende till min omgivning och jag känner verkligen att det är mitt kall här i livet, att hjälpa just dig att må bättre. Att få följa dig på din mentala resa där du, med hjälp och stöd från mig, utvecklas att bli den bästa versionen av  dig själv, vad kan låta mer spännande?! Jag har även varit utsatt för sexuella övergrepp som barn och detta är något som jag idag ser som en styrka att bära med mig och kunna hjälpa just dig med.

Under min egen "resa" insåg jag att jag många gånger valt att leva både som beroendeperson samt medberoendeperson. Det har berott lite på vem jag levt med eller vem jag har varit nära vän med, men idag kan jag titta tillbaka på mitt liv och inse att jag har jobbat mig till en sund och bra självkänsla. Jag har en helt annan kärlek till mig själv och detta hoppas jag att jag också ska kunna hjälpa dig med.

Innan jag väl bestämde mig för utbildning, sökte jag länge och väl för att hitta just den som föll mig i smaken. Jag kände inte för att sätta mig i universitetsbänken och när jag väl hittade rätt, var det inte någon tvekan. Jag valde Lifecap AB. De utför internatförlagd utbildning, där man jobbar mycket i process med sig själv. Det passade mig lysande. Min plan var redan då att utveckla mig själv och ta tag i mina egna problem och det har jag verkligen fått göra. Jag tror att den bästa vägen att kunna hjälpa andra är att jobbat bort sitt eget "bagage".


Mitt första år (basåret) gick jag till Kognitiv coach, sedan fyllde jag på med 12-stegsterapeut under ett år och slutligen läste jag ett år inom terapeutisk hypnos (Energi-/Hypnosterapeut). Jag jobbar även på en certifiering inom Havening Tecnique och TTT (Trauma Tapping Teraphy)  som  båda är lite nya metoder för att hjälpa dig att få koll på din stress och dina rädslor, som kan vara hämmande för att komma vidare i livet. Dessa tekniker får du även med dig hem, vilket många kan uppleva som en fördel.

Jag har även genomgått en certifieringsutbildning inom medberoende och tanken är att köra grupper inom detta regelbundet under året. Kursen heter "Res dig - Läk ditt medberoende" och bygger på boken med samma namn och är skriver av Madeleine Swartz. Mer om henne hittar du under hennes företags sida.

Nu har jag slutligen hittat min sista pusselbit som jag kände att jag behövde för att bli hel och kunna ha tillräckligt många verktyg i min låda så nu har jag även utbildat mig till Reikimaster/lärare inom Reiki och det är en metod som är fantastisk för dig som är stressad osv för att finna lugn eller bara få en energiboost. Under våren -20 kommer jag även att starta upp med utbildningar inom MediReiki. Mer info om denna metod kommer under senare delen av hösten/våren 19/20