MIN BERÄTTELSE

MIN BAKGRUND OCH MIN UTBILDNING


Jag passerade 40 för några år sedan och då hände något. Dels hade jag under en tid åkt till Stockholm för att få behandling för mitt egna sex- och kärleksberoende, men jag kom också till insikt att jag ville ta upp en dröm jag haft sedan många år, vilket var att utbilda mig till terapeut och hjälpa andra att må bra. Efter noga övervägande så bestämde jag mig. Att jag brinner för att hjälpa andra, är inte någon underdrift och en av de orsaker som gjort att jag många gånger levt som en medberoende till min omgivning och jag känner verkligen att det är mitt kall här i livet, att hjälpa just dig att må bättre. Att få följa dig på din mentala resa där du, med hjälp och stöd från mig, utvecklas att bli den bästa versionen av  dig själv, vad kan låta mer spännande?! Jag har även varit utsatt för sexuella övergrepp som barn och detta är något som jag idag ser som en styrka att bära med mig och kunna hjälpa just dig med. 

För några månader sedan, var jag även med om de värsta en förälder kan vara med om. Jag förlorade min yngsta son på 21 år i något som vi aldrig kommer att få veta i vad, självmord, olycka eller rent av mord. Svaret kommer vi aldrig att få och det är en sorg, en saknad och en tankeprocess som inte någon som inte varit i den själv kan förstå. Det finns för många aldrig och för många frågor och det är väldigt svårt att gå vidare, men jag har bestämt mig för att min son inte ska ha dött utan mening. Jag ska hjälp andra, vare sig det är mammor/pappor/far-eller morföräldrar. Detta är något som drabbar en hel familj och alla kan behöva en trygg och förstående person att prata med. Det hade varit min Elias vilja, där han nu befinner sig. 

Under min egen "resa" insåg jag att jag många gånger valt att leva både som beroendeperson samt medberoendeperson. Det har berott lite på vem jag levt med eller vem jag har varit nära vän med, men idag kan jag titta tillbaka på mitt liv och inse att jag har jobbat mig till en sund och bra självkänsla. Jag har en helt annan kärlek till mig själv och detta vill jag också hjälpa dig med.

Innan jag väl bestämde mig för utbildning, sökte jag länge och väl för att hitta just den som föll mig i smaken. Jag valde Lifecap AB. De utför internatförlagd utbildning, där man jobbar mycket i process med sig själv. Det passade mig lysande. Jag tror att den bästa vägen att kunna hjälpa andra är att jobbat bort sitt eget "bagage".


Mitt första år (basåret) gick jag till Kognitiv coach, sedan fyllde jag på med 12-stegsterapeut under ett år och slutligen läste jag ett år inom terapeutisk hypnos (Energi-/Hypnosterapeut). Jag har även gått kurs i sorgebearbetning och just nu håller jag på att utbilda mig till Soul Realignment coach. Mer om det kommer det info om på min sida framöver.

Jag har även genomgått en certifieringsutbildning inom medberoende och jag kör grupper inom detta regelbundet under året. Kursen jag håller heter "Medberoende - Från omvärldsstyrd till självstyrd" och du kan läsa mer om de under fliken. Det som blev nytt under Covid-19 är att jag även erbjuder denna som webbkurs och då ligger den under drygt 6 månader, där man får en hel del bra saker. Så bor du inte i Luleå med omnejd så kan du ta del av kursen ändå.