FRÅN OMVÄRLDSSTYRD TILL SJÄLVSTYRD 

Kursen finns som en internetbaserad variant som startar upp vår och höst. Denna kurs är upplagd i en kursportal där du sakta jobbar dig igenom varje kapitel. Vi kommer ha kontinuerliga zoom-träffar där vi går igenom uppgifterna samt ni kommer även ha olika uppgifter att jobba med utöver kursmaterial mellan de olika zoom-träffarna. Vi kommer även ha vissa tema-veckor där vi jobbar på djupet med vissa beteendemönster som vi kan sitta fast i. Denna kurs pågår under ca 6 månader och om man vill boka in ett privat samtal så har man dessa till bättre pris under kursperioden.


Vissa tillfällen under året kommer det även att erbjudas en kurs i lokal i Luleå. Under denna kurs som är förlagd till 6 tillfällen x 4 timmar/gång kommer vi att jobba oss igenom de steg ett tillfrisknande behöver i form av förståelse, insikter och nya vägar att välja. Detta kommer att vara möjligt att göra i grupp med högst 6 deltagare. Detta för att grupp-processer ger dig mer tillbaka, då du även får mycket terapi av att höra andra prata om sina erfarenheter.

Medberoende är på vissa sätt, ett större problem än missbruk då det drabbar så många fler. Jag brukar sticka ut hakan och säga att medberoende är Sveriges vanligaste folksjukdom. Runt varje missbrukare finns det oftast 4 personer eller fler som är drabbade, med det är nästan alltid bara missbrukaren som får hjälp.

Många kommuner har startat upp medberoendebehandling, men det är inte alls möjligt i den mån det behövs. ACA (Adult Children of Alcoholics) är också en organisation som kan hjälpa den medberoende om att få stöd och hjälp där den befinner sig och är inte bara en plats för de som haft alkohol och droger som de stora problemen utan där man haft någon form av dysfunktionellt beteende i familjen. De flesta som växer upp med missbruk eller dysfunktionella mönster i familjen får traumaliknande problem som behöver hanteras. Personer med obearbetad medberoendeproblematik dyker ofta upp i vården när skadorna manifesterar sig fysiskt.

Stärka självkänslan fysisk i min lokal 

6 tillfällen x 4 tim

I kursen ingår även kurslitteratur, arbetsmaterial samt kaffe/the vid våra träffar. Medtag egen lunch eller stadigare fika. Möjlighet att värma mat finns, samt kyl. 

11.777 kr och du klickar på knappen nedan för att komma till plattformen för att köpa fysiska kursen