MEDBEROENDEKURS

"Res dig" är en bok som på djupet beskriver de sår och konsekvenser som uppstår hos dem som lever med eller har vuxit upp med missbruk i familjen. Boken ger dig verktyg för hur du kan lägga ditt pussel och förstå dig själv och därmed komma ur ditt medberoende. Boken "Res dig" visar vägen för hur du kan läka ditt medberoende genom medvetenhet, handling och utveckling. "Res dig" visar vägen till försoning och förlåtelse och hur det är möjligt att gå vidare trots djupa sår och trasiga relationer. "Res dig" kommer till viss del även användas som en del av kurslitteratur under utbildningen.

Under denna kurs som är förlagd till 6 tillfällen x 4 timmar/gång kommer vi att jobba oss igenom de steg ett tillfrisknande behöver i form av förståelse, insikter och nya vägar att välja. Detta kommer att vara möjligt att göra både i grupp eller om du hellre föredrar enskilda möten/samtal. Dock kan jag säga att grupp-processer ger dig mer tillbaka.

VARMT VÄLKOMMEN att anmäla dig eller maila mig om du har fler frågor

Medberoende är på vissa sätt, ett större problem än missbruk då det drabbar så många fler. Runt varje missbrukare finns det oftast 4 personer eller fler som är drabbade, med det är nästan alltid bara missbrukaren som får hjälp. Många kommuner har startat upp medberoendebehandling, men det är inte alls möjligt i den mån det behövs. ACA (Adult Children of Alcoholics) är också en organisation som kan hjälpa den medberoende om att få stöd och hjälp där den befinner sig och är inte bara en plats för de som haft alkohol och droger som de stora problemen utan där man haft någon form av dysfunktionellt beteende i familjen. De flesta som växer upp med missbruk eller dysfunktionella mönster i familjen får traumaliknande problem som behöver hanteras. Personer med obearbetad medberoendeproblematik dyker ofta upp i vården när skadorna manifesterar sig fysiskt.