Utbildning ger färdighet och är helt viktlöst

25.10.2021

En av de lättaste saker vi kan bära är kunskap🙏🏼. Det är även det mest givande vi kan bära. Att efter all min ”nya” erfarenhet i att genomgått trauma och sorg på ett plan, som jag aldrig trodde var möjligt, så har jag insett att det är väldigt bra med all kunskap jag nu tar till mig av på min utbildnig. 


För att kunna stötta och finnas för er där ute som sitter i samma båt som jag. Som sitter med den hemska upplevelsen av att förlorat någon som stått dig så nära och där de känts som ditt hjärta rivits ur din kropp och något fullkomligt pulvriserat det och sedan på något sätt försökt tryckt in det igen och allt ska vara som det var. Tyvärr vill jag säga, inget kommer att vara som det var.  Jag hoppas att du i allt de du kanske går igenom, har en omgivning som också förstår och accepterar det, precis som du själv måste acceptera den nya du. 


Jag kan själv bli väldigt frustrerad när de finns dom i min närhet som säger att du är ju inte annars än du var. Då måste jag ändå säga, då är du blind. Till de yttre ser jag nog ut som den samma men inom mig är det nytt. Min kompass vet inte hur den längre ska styra mig för över en natt så gick jag från att vara mamma till två pojkar i livet, till att vara mamma till två pojkar, men bara en i livet. Inget kommer någonsin att bli det samma när det är så. 


Den nya utbildning som jag snart är helt klar med känns helt rätt för mig. Att jag även blivit ambassadör för SuicidZero känns viktigt för mig och jag kommer att göra allt i min makt för att få människor att förstå hur man möter människor som bär på sorg och trauma.